HAKUSIVU

Osastot valvovat jäsentensä etuja

RVL on alueellisten osastojen keskuselin. Liitto rakentuu seitsemästä osastosta ja liiton toimistossa työskentelevistä toimihenkilöistä. Liittyessään RVL:oon kukin jäsen liittyy nimenomaan osastoon. Osasto määräytyy jäsenen työskentelypaikkakunnan mukaan.

Osastot on nimetty sijaintinsa mukaan; Helsinki, Kouvola, Oulu, Pieksämäki, Seinäjoki, Tampere ja Turku. Osastoista kukin on itsenäinen yhdistys.

Osastojen tehtävänä on valvoa jäsentensä etuja

Osastojen tehtävänä on edustaa jäseniään ja valvoa heidän etujaan. Osastoilla on merkittävä rooli siinä, millaisen kannan RVL muodostaa ajankohtaisiin asioihin ja työnantajan tekemiin muutoksiin. Tällä hetkellä osastojen puheenjohtajat kuuluvat RVL:n hallitukseen ja tuovat osastojen näkemykset suoraan hallituksen käsiteltäviksi. Työehtosopimuksen voimassaollessa osastot vastaavat myös mielenilmausten järjestämisestä.

Osastot järjestävät vapaa-ajan toimintaa kuten retkiä ja matkoja. Osastot voivat myös hankkia ja ylläpitää virkistys- ja lomanviettopaikkoja.

Osaston toiminnasta päättävät jäsenet

Osastojen sääntöjen mukaisesti osaston asioista päättävät vuosikokoukseen osallistuvat osastojen jäsenet. Vuosikokous on kaikille avoin ja siitä ilmoitetaan jäsenistölle hyvissä ajoin.

Osaston hallintoa hoitaa johtokunta. Johtokunnan toimintaa johtaa puheenjohtaja. Johtokunta valitaan vuosittain vuosikokouksessa, joka pidetään maaliskuun loppuun mennessä.

Oletko kiinnostunut osallistumaan osastojen toimintaan?

Suurin osa osastojen toiminnasta toteutuu vapaaehtoisin voimin. Jos olet kiinnostunut osallistumaan osaston toimintaan, ota yhteyttä osaston puheenjohtajaan. Yhteystiedot löydät täältä.

Myös uusia ideoita toiminnan kehittämiseksi otetaan mielellään vastaan. Katso täältä, millä eri tavoin voit ehdottaa uusia ideoita ja kuinka päätöksenteko RVL:ssä toimii.

Osastotoiminnan kautta mukaan kansainväliseen toimintaan

RVL tekee pohjoismaista yhteistyötä Ruotsin, Norjan ja Tanskan ammattiliittojen kanssa. Yhteisön nimi on TJNS. Liitot kokoontuvat kahden vuoden välein yhteiseen seminaariin, jonka kukin maa järjestää vuorollaan. RVL:n hallitus valitsee vuosittain lähtijät mukaan nuorista osastojen puheenjohtajista, luottamusmiehistä ja johtokuntien jäsenistä.Ota yhteyttä
Lomaketta ei voida lähettää, koska selaimessasi ei ole JavaScript-tuki päällä.
Asiani on
Viesti RVL:n toimistolle
Palaute
Nimi*
Sähköposti tai puhelinnumero*
Viesti*
Paljonko on viisi ynnä neljä (numeroina)?*